Merkmanagement, communicatie en marketing gaat gemakkelijker met IT-oplossingen

Uw merk managen of implementeren gaat gemakkelijker met een brand of marketingcommunicatie portal. En uw medewerkers maken met documentcreatiesystemen eenvoudig documenten en presentaties in de huis- en merkstijl.

 

Meer weten over brand en marketingcommunicatie portals?  Lees onze blogs. 

Lees meer

Zoekt u IT-oplossingen voor merkmanagement, communicatie of marketing?

Of wilt u meer uit uw IT-oplossingen halen?

Brand Portal

Met een brand portal ondersteunt u uw medewerkers, externe bureaus en andere leveranciers bij de consistente toepassing van uw merk en merkstijl. U kunt eenvoudig richtlijnen en informatie over uw merk beheren en delen. En ook digitale bestanden opslaan, categoriseren en delen. Wij kunnen ondersteunen bij het bepalen van functionaliteit, selectie en implementatie. Een brand portal bevat vaak de volgende modules:

Makkelijk richtlijnen en specificaties voor de juiste toepassing van uw huis- en merkstijl delen en beheren.
Eenvoudig alle digitale mediabestanden opslaan, zoeken, delen en downloaden. Van afbeeldingen en video tot en met ontwerpbestanden.
Gebruikers kunnen zelf snel en ‘on-brand’ communicatiemiddelen maken, delen, afdrukken of bestellen. Van brochures, flyers, posters, banners tot complete magazines. En natuurlijk hun visitekaartje.
Een webshop maakt het bestellen van promotionele artikelen net zo eenvoudig als online shoppen. Het beheren van artikelen en prijzen doet u gewoon zelf.
Meer grip op uw merk en huisstijl? Met workflow automatisering kunnen processen zo worden ingericht dat bijvoorbeeld eerst goedkeuring moet worden verkregen voordat een afbeelding kan worden gedownload, een brochure geprint of enveloppen besteld. Omdat alle acties worden geregistreerd heeft u altijd in- en overzicht in alle activiteiten.

MarCom Portal

Een marcom portal heeft als hoofddoel om marketing- en communicatieprocessen te ondersteunen en automatiseren. En kan natuurlijk ook elementen van een brand portal bevatten. Omdat er veel oplossingen voor automatisering van marketing en communicatie verkrijgbaar zijn, is een goede voorbereiding en selectie van belang. Door de vele configuratiemogelijkheden kan de implementatie ook extra aandacht vragen.

Gebruikers kunnen zelf snel en ‘on-brand’ communicatiemiddelen maken en publiceren. Zowel on- als offline, van social media bericht, persberichten, banners, brochures/flyers en posters tot complete magazines.
Met procesautomatisering kunnen communicatie- en publicatieprocessen worden geautomatiseerd. Zo waarborgt u de kwaliteit en compliancy van uw communicatie en voorkomt u schade door ongewenste, vroegtijdige of onjuiste communicatie. U houdt grip en overzicht op uw communicatieprocessen zonder dat u zich hier zorgen over hoeft te maken.
Snel, eenvoudig en gecontroleerd op het juiste moment persberichten versturen kan met een persmodule. Koppelingen met perslijsten en andere databronnen zijn mogelijk. Abonnees krijgen bericht (bijv. rss feeds) als er nieuwe content beschikbaar is. Persvragen worden ontvangen en gekoppeld aan specialisten. Alles op één centrale plaats en overal en altijd bereikbaar.
Centraal uw reputatie managen: Real time media monitoring, webcare, statistieken en dashboards. Makkelijk monitoren wat er waar over uw organisatie of merk wordt gezegd.
Snel en ‘on brand’ een event site maken. Inclusief agenda, managen van in- en uitschrijvingen, nieuwsbrief en delen van media.
Alle lopende en geplande marketing- en communicatie activiteiten en projecten inzichtelijk in één dashboard.
Het ontwerpen en doorvoeren van wijzigingen op verpakkingen gaat een stuk makkelijker en sneller met packaging management. Sommige systemen voeren de wijzigingen automatisch door op alle verpakkingsvarianten.
Een marcom portal kan aan andere systemen en databronnen worden gekoppeld. Bijvoorbeeld om productdata met uw ERP systeem te delen, of om alle bestellingen administratief af te handelen of door te geven aan een extern systeem. En natuurlijk is een SSO-koppeling mogelijk zodat uw interne gebruikers automatisch inloggen.
Functionaliteit voor Product Informatie Management (PIM) vereenvoudigt beheer van productgegevens, van omschrijvingen tot en met verpakkingsinformatie en afbeeldingen. Ook kan een PIM gekoppeld worden aan een publishing module waarmee productcatalogi geautomatiseerd opgemaakt kunnen worden. Een PIM-systeem kan veel besparen maar vraagt door de complexiteit ook veel aandacht bij de selectie en implementatie.
Een marcom portal kan uw communicatie- en marketingcampagnes ondersteunen. Campagnemanagement functionaliteit helpt uw marketingcommunicatieprofessionals bij het plannen en managen van lopende campagnes en gerelateerde events. Koppelingen met pers-, publishing- en monitoringmodules maken het dashboard compleet.
Afstemming met externe bureaus kan veel tijd in beslag nemen. Een designmanagement module ondersteunt het proces van briefing tot en met het gewenste design (productiebestanden). U houdt overzicht over alle lopende en gerealiseerde opdrachten, en alle briefings, contactmomenten en bestanden zijn voor alle betrokkenen inzichtelijk. Zo bewaakt u uw huis- en merkstijl al tijdens de totstandkoming van nieuwe huisstijldragers.

Documentcreatie

Maken uw medewerkers veel documenten en presentaties? Met oplossingen voor documentcreatie kan het sneller, eenvoudiger en altijd in de huisstijl én met de juiste inhoud en ondertekening. Uw medewerkers kunnen zich volledig focussen op de inhoud. Het documentcreatiesysteem regelt de toepassing van de huisstijl en opmaak, en vergemakkelijkt hergebruik van afbeeldingen, presentatiedia’s en tekstblokken.

Eenvoudig en efficiënt documenten (op)maken in de huisstijl. Van het juiste lettertype en opmaak tot en met hergebruik van standaard teksten, formats en afbeeldingen. Integratie met Word door gebruik van ‘intelligente’ templates. Een passend systeem selecteren en implementeren vereist een goede voorbereiding en inzicht in uw huidige en toekomstige eisen en wensen.
Makkelijk ‘on-brand’ PowerPoint presentaties en rapporten maken, en daarbij afbeeldingen en slides uit een mediabibliotheek hergebruiken bespaart veel tijd.
Extra functionaliteit binnen Excel zorgt voor de juiste opmaak en kleuren in tekst, tabellen en grafieken. Verkeerd opgemaakte grafieken en tabellen in documenten en presentaties zijn verleden tijd.
Met een oplossing of module voor e-mail ondertekening kunnen uw medewerkers snel en eenvoudig zelf hun e-mail ondertekening instellen en beheren. In de juiste opmaak en met de juiste links en (social media) afbeeldingen.
Documentcreatiesystemen kunnen worden gekoppeld met documentmanagementsystemen (DMS). Zo worden alle documenten veilig en gecontroleerd gearchiveerd. Deze complexe opslagsystemen vormen vaak het hart van de opslag van documenten om te voorkomen dat er lokaal documenten opgeslagen worden of verloren gaan.
Als uw documentcreatiesysteem is gekoppeld aan uw CRM systeem zijn contactgegevens eenvoudig te gebruiken in brieven of andere documenten.
Met een offertegenerator maken uw medewerkers snel fraaie offertes. In offertes kunnen prijzen, productinformatie en condities uit uw ERP-systeem worden gebruikt. U kunt offerte ‘bouwstenen’ zoals uw bedrijfsprofiel, standaard teksten en condities centraal beheren.

Hoe wij helpen bij IT-oplossingen voor merkmanagement

Analyse

Tijdens de intake bepalen we het juiste ‘vertrekpunt’ voor uw vraag. In een business case onderzoeken we uw (functionele, technische en proces) wensen, mogelijke verbeteringen en besparingen. Vervolgens adviseren we over de vervolgstappen.

Selectie

We helpen met het specificeren uw wensen en eisen. Hierbij nemen wij ook relevante IT-aspecten mee die een rol spelen bij de implementatie. Ook kunenn we ondersteunen met het opvragen, beoordelen en vergelijken van offertes.

Implementatie

Voor de implementatie en inrichting van het geselecteerde systeem is specifieke expertise en afstemming met uw IT-afdeling nodig. Wij kunnen u hierbij ondersteunen, van advisering tot en met projectmanagement of -begeleiding. En van voorbereiding, plan van aanpak tot en met opleiding en instructie van gebruikers en beheerorganisatie.

Optimalisatie

Functionaliteiten toevoegen of wijzigen, of een organisatiewijziging doorvoeren? Is de samenwerking met uw IT-afdelingen of leveranciers voor verbetering vatbaar? Toe aan nieuwe IT-oplossingen? Samen met uw organisatie en leveranciers onderzoeken we wat u kunt verbeteren en besparen.

Meer weten over brand en marketingcommunicatie portals? Lees onze blogs.