Jack Issen

Voor Jack Issen is een merkimplementatie een perfect moment om het nieuwe merk niet 1-op-1 te implementeren op de “brand touch points” van vandaag, maar na te denken over de ‘customer brand experience’ van morgen.

Jack Issen
Jack IssenManaging Partner

Over Jack Issen

Jack Issen heeft 15 jaar ervaring met merkimplementatie en merkmanagement, en met selectie en implementatie van IT oplossingen (waaronder Brand Portals en documentopmaak- en -creatiesystemen) voor merkmanagement. Voordat hij Branding Executives heeft opgericht combineerde hij klantopdrachten met de rol van business unit manager van de digitale business unit van een vooraanstaand merkimplementatie adviesbureau.

Ook voordat hij zich in merkimplementatie- en managementvraagstukken specialiseerde lag Jacks focus op het verbinden van organisatie (“business”) processen met IT. Zo is hij na afronding van zijn studie Bedrijfskunde bij AtosOrigin gaan werken. En is hij na nog bij twee andere IT werkgevers te hebben gewerkt, bij de Van Dorp Despec Groep NV in dienst getreden waar hij verschillende IT management functies heeft vervuld voordat hij CIO werd.

Jack is ervan overtuigd dat de meest succesvolle merken van morgen vandaag al (moeten) denken en (laten) ontwerpen vanuit een “digital first” gedachte. Voor hem is een rebranding een perfect moment om het nieuwe merk juist niet 1-op-1 te implementeren op de “brand touch points” van vandaag, maar na te denken over de “customer brand experience” van morgen. En die begint steeds vaker digitaal.

Jack heeft opdrachten op het gebied van merkmanagement, merkimplementatie en IT-tools voor merkmanagement verricht voor onder andere Aegon, AkzoNobel, Centraal Beheer (Achmea), Commercial Bank of Dubai, College van Zorgverzekeringen, DE Master Blenders 1753 (Douwe Egberts), DLL (De Lage Landen), DHL, Airbus (EADS/Airbus), Grolsch, Heineken, IKEA, Middin, SCA, Signify / Philips Lighting, TUI Benelux, Universiteit Twente en Way2Web.

Jack is gastdocent bij NIBAA voor de college’s Brand Implementation & Brand Alignment (cursus Strategisch Brand Management) en Digital Brand Management (cursus: Digital Brand Management).

Voor meer informatie over Jack, zie Jacks persoonlijke website.

Expertise

  • Marketing automatisering
  • Merkimplementatie
  • Merkmanagement (IT) tools
  • Programma & projectmanagement
  • Impactanalyse
  • Digitale merkbeleving
  • IT Design Management